Реклама

Лущильник SWIFTERDISC здійснює ефективний обробіток ґрунту за будь-яких умов — досвід фермера

20 червня 2024 349 0
BEDNAR SWIFTERDISC XN 4000
BEDNARBEDNAR SWIFTERDISC XN 4000

У ФГ «Шанс» зі Львівщини 3 тис. га с/г землі на якій вирощують широкий спектр культур: пшеницю озиму та яру, озимий ячмінь, озимий ріпак, боби кінські, овес, сою, соняшник, кукурудзу, цукровий буряк, картоплю, гірчицю та гречку.

«Таке «різнобарв’я» вимагає ретельного планування сівозміни, тому вона у нас доволі «цікава» і складна, оскільки враховує специфіку кожної культури та особливості ґрунтів. Наприклад, соняшник ми висіваємо лише на бідних піщаних землях, де він може максимально ефективно використовувати наявні ресурси. Цю культуру ніколи не включаємо в сівозміну з картоплею чи буряком, аби уникнути конфліктів між культурами. Кукурудзу ж сіємо на горах, там, де не висаджуємо картоплю, щоб уникнути конкуренції за поживні речовини», — розповів керівник господарства Василь Шамборовський.

Для післяжнивного обробітку в господарстві використовують дисковий лущильник BEDNAR SWIFTERDISC XN 4000, обробляють ним усі площі. Передпосівний обробіток здійснюють за допомогою стерньового культиватора і плуга. Для закриття вологи знову застосовують BEDNAR SWIFTERDISC, оскільки він відмінно справляється з цим завданням.

«SWIFTERDISC ми використовуємо для післяжнивного обробітку, що передбачає подрібнення, перемішування та закривання рослинних решток. Практично 100% площ під зерновими, соєю та ріпаком обробляємо цим агрегатом. Він довів свою ефективність у різних умовах, і ми часто застосовуємо його навіть для передпосівного обробітку під сою. Завдяки своїй навісній конструкції, ним дуже зручно працювати», — пояснив фермер.

Використовують агрегат і для вирівнювання площ після внесення гноївки по оранці, коли виникають труднощі з розрівнюванням ґрунту. 

Дисковий лущильник BEDNAR SWIFTERDISC XN ФГ «Шанс» придбало у 2020 р. Наробіток агрегату за сезон перевищує 1000 гектарів.

«Агрегат у нас працює лише протягом світлового дня. За 12 годин ми можемо спокійно обробити ним 70-80 гектарів землі. Працюємо з різною швидкістю, відповідно до потреб і розмірів кожної ділянки. Зазвичай швидкість коливається від 12 до 17 км/год», — додав Василь Шамборовський.

За словами аграрія BEDNAR SWIFTERDISC XN вирізняється низкою ключових переваг:

  • дуже легке налаштування та мінімальна потреба в обслуговуванні;
  • необслуговуючі підшипникові вузли, що сприяє тривалому та безперебійному функціонуванню;
  • легка маневреність та можливість працювати в усіх умовах; 
  • мінімальне налаштувати глибину обробітку — від 3 сантиметрів. 

Читайте також: Фермер розповів про переваги культиватора ROW-MASTER_RN 9600

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus