Реклама

Співвласник Дунайського аграрія повідомив про спробу захоплення підприємства

20 червня 2024 237 0
Співвласник Дунайського аграрія повідомив про спробу захоплення підприємства
Дунайський аграрій

Спадкоємці ТОВ «Дунайський аграрій» з Одещини, яке було засновано у 2013 р., не можуть знайти порозуміння з партнером Романа Дяжука, а саме господарство починає занепадати.

Про це йдеться у спецпроєкті «Чорні реєстратори Одещини — як відбувається захоплення «Дунайського аграрія» на Kurkul.com.

Нагадаємо, торік у червні керівник ТОВ «Дунайський аграрій» Роман Дяжук загинув у автокатастрофі.

Після загибелі Романа Дяжука власницею його частки у березні 2024 р. стала його дочка — Ярослава Дяжук. Вона успадкувала 70% господарства. Проте Ярослава проживає за кордоном, діяльністю підприємства не цікавилась і тому написала довіреність на свою маму — Дяжук Наталію Юріївну.

Тим часом 30% господарства належить співзасновнику Павлу Барабашу.

Минулого тижня Павло Барбашов поновлював бронювання для працівників, коли юристи повідомили його, що він тепер не власник господарства. Фактично він залишається засновником господарства, але без жодних прав.

«Мені зателефонували юристи і сказали «виходить — ви вже не власник». Без мого відома Наталія Дяжук стала керівником «Дунайського аграрія», а адреса господарства з Ізмаїльського р-ну перемістилась в Київ. Такий нонсенс неможливо уявити», — розповів він.

Павло Барбашов стверджує, що Наталія Дяжук, разом зі своїми спільниками Вадимом Слівенком та Ігорем Денисовим незаконно провели загальні збори, та всупереч вимогам закону та Статуту господарства змінили директора, адресу, телефон та мають злочинний намір захопити весь контроль над «Дунайським аграрієм».

Павло Барбашов звернувся до поліції із заявою про злочин (ст. 205-1, ст. 206 КК України), а також подав скаргу до Міністерства юстиції України (офіс протидії рейдерству). Він впевнений, що Офіс скасує всі рішення і поверне його частку, адже законність цих змін нульова.

Водночас сконтактувати з Наталією Дяжук та показати її погляд на справу редакції не вдалось, тож сподіваємось, що органи юстиції вирішать справу згідно з нормами закону. А про всі подробиці справи повідомимо згодом.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus