Українські фермери отримають $25 млн інвестицій із США

19 квітня 2016 45 0
США планують інвестувати $25 млн у розвиток малих фермерських господарств
newsmarket.com.uaСША планують інвестувати $25 млн у розвиток малих фермерських господарств

Сполучені Штати Америки планують інвестувати $25 млн у розвиток малих фермерських господарств, заявив керівник дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент, повідомляє Аgropolit.com.

«Незабаром почнемо програму підтримки розміром $25 млн на підвищення продуктивності малих фермерських господарств. Також буде розроблений пакет стратегій у Сумської області, спрямований на підвищення ефективності ведення сільського господарства. Особливий фокус буде направлений на розвиток кредитних спілок. Ми знаємо, що у українських фермерів проблема із доступом до фінансування», — повідомив дипломат.

Джордж Кент зазначив, що успіх не повинен залежати тільки від експорту. Україні потрібно збільшити обсяги переробки, а для цього потрібні інвестиції. Американські компанії продовжать інвестувати, і це фінансування буде зростати.

«Реформи необхідні для залучення інвестицій в АПК. Американці теж хочуть побачити прогрес у реформах. Інвестори чекають на створення чесних прозорих правил бізнесу, створення системи ПДВ і завершення земельної реформи», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus