На Львівщині реалізовують пілотний агропроект

22 квітня 2016 117 0
На Жовківщини популяризуватимуть агрооселі та зелений туризм
Львівська ОДАНа Жовківщини популяризуватимуть агрооселі та зелений туризм

У Жовківському районі (Львівська область) за підтримки нідерландського уряду реалізовують пілотний проект європейського партнерства MATRA, який покликаний допомагати у розвитку сільського господарства та сільських територій, повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Наталія Хмиз, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За її словами, днями у Жовкві відбулась конференція, на якій представники фермерських господарств та кооперативів, а також експерти та місцеві громадські лідери, обрали дві найкращі агроініціативи, які за підтримки цього проекту втілюватимуть у життя на території Жовківщини. Це зокрема «Створення логістичної платформи на базі кооперативу «Агродвір» та «Створення туристичного продукту у сільській місцевості, спрямованого на розвиток зеленого туризму».

«Реалізація цих проектів дасть змогу аграріям знайти нові ринки збуту для своєї продукції, зокрема овочів, фруктів, м’ясних та молочних виробів, а також популяризувати агрооселі. Також на території району розвиватимуть екотуризм, зокрема розроблятимуть доступні веломаршрути», — зазначила Наталія Хмиз.

Довідково:

проект MATRA на сьогодні працює у Херсонській, Київській, Львівській, Волинській та Полтавській областях. У цих регіонах відбуваються семінари зі створення громадських платформ. Учасники цих об’єднань — аграрії, представники кооперативів та активісти, спільно розробляють різноманітні проекти у сільськогосподарській сфері та презентують інвесторам.

Проект MATRA уже у червні передбачає поїздку представників цих громадянських платформ у Нідерланди, де відбуватимуться зустрічі з експертами та потенційними інвесторами.

Виконано за допомогою Disqus