DuPont Pioneer представила гібриди кукурудзи, розроблені за системою CRISPR-Cas

29 квітня 2016 84 0
Компанія DuPont Pioneer представила гібриди восковидної кукурудзи
pixabay.comКомпанія DuPont Pioneer представила гібриди восковидної кукурудзи

Компанія DuPont Pioneer представила гібриди восковидної кукурудзи, свій перший комерційний сільськогосподарський продукт, розроблений шляхом застосування передової технології селекції на базі системи CRISPR-Cas, повідомляє прес-служба компанії.

Очікується, що це новітнє покоління елітних гібридів восковидної кукурудзи стане доступним для сільгоспвиробників США, які займаються вирощуванням сільськогосподарських культур, вже максимум через п’ять років, з урахуванням часу на польові випробування та перевірки на відповідність до вимог законодавства.

«Ми застосовуємо знання з біології кукурудзи, набуті протягом 90 років, для розробки наступного покоління високоякісних гібридів восковидної кукурудзи на користь всього ланцюжка – від сільгоспвиробників до переробників та кінцевих споживачів. Починаючи систему CRISPR-Cas із продукту з чітко вираженою ідентичністю, ми закладаємо надійний фундамент для забезпечення успіху майбутньої лінійки продукції, яка розроблятиметься на основі цієї інноваційної технології селекції рослин», — зазначив віце-президент з досліджень і розробок компанії DuPont Pioneer Ніл Гуттерсон.

Також додається, що восковидна кукурудза має вищий вміст амілопектинового крохмалю, який перемелюється для виробництва цілої низки видів продукції, призначеної як для харчового, такі і нехарчового використання, включаючи харчові продукти, піддані технологічній обробці, клейкі речовини і високоглянцевий папір. Восковидну кукурудзу, як правило, вирощують за контрактом, в межах виробничої системи із замкненим циклом, яка зазвичай відома як «простежуване походження».

«Наступне покоління восковидних гібридів, розроблене за допомогою системи CRISPR-Cas, буде новим кроком, який продемонструє, наскільки ефективно ми доносимо до наших клієнтів елітні генетичні платформи високоврожайної восковидної кукурудзи», — зазначив він.

DuPont Pioneer створює передову селекційну платформу на базі системи CRISPR-Cas з метою створення більш екологічно стійких насіннєвих продуктів з такими характеристиками, як стійкість до захворювань і посухи, і, разом з тим, розвиває удосконалені гібридні системи. Ця технологія може застосовуватися на всіх сільськогосподарських культурах компанії DuPont Pioneer.

«Це — лише початок: ми вважаємо, що справжня цінність цієї важливої інновації у сфері селекції рослин буде розкрита шляхом активної взаємодії з клієнтами, науковими колами, урядами, неурядовими організаціями та державними науково-дослідними інститутами через пошук нових шляхів вирішення найскладніших завдань у сфері сільського господарства», – додав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою