Аграрії Харківщини посіяли на 5 тис. га більше цукрового буряку, ніж у минулому році

29 квітня 2016 39 0
У Харківській області заплановане суттєве розширення площ під цукровим буряком
Latifundist.comУ Харківській області заплановане суттєве розширення площ під цукровим буряком

У Харківській області цього року заплановане суттєве розширення площ під цукровим буряком, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер.

За його словами, на сьогодні цю культуру вже посіяно на площі 20,4 тис. га, що становить 87% до прогнозованої площі.

«Це вже на 5 тис. га (32%) більше, ніж у минулому році. При середньому врожаї не менше 350 ц буряка з 1 га ми маємо отримати 100-105 тис. т цукру, що повністю відповідає потребам області», — повідомив заступник голови ХОДА.

Також додав, що на Харківщині 220 тис. га площ засіяно ранніми зерновими та зернобобовими культурами… Область за площею посіву ранніх зернових культур посідає друге місце в Україні. Усього вже посіяно 629 тис. га ярих культур, що становить 53,4% від запланованого.

«23 райони області вже завершили посів ранніх зернових культур під урожай 2016 р. Найбільші площі засіяно у Лозівському районі – 18,6 тис. га, Сахновщинському, Близнюківському – більше 17 тис. га, а також Шевченківському та Великобурлуцькому. Основною культурою, яка може істотно збільшити валовий збір зерна, є кукурудза. Цього року прогнозується засіяти цією культурою 312 тис. га. Але, станом на 27 квітня, посіяно тільки на площі 104,9 тис. га, або 34% від запланованого», — зазначив Марк Беккер.

Щодо посівів гречки, то площі, зайняті під цю культуру на Харківщині, треба збільшити до 20 тис. га.

«Управлінням районних державних адміністрацій направлено рекомендації щодо розширення площ посівів гречки. При цьому звертаю вашу увагу, що в області є великі потужності з переробки гречки на крупу, Аграрний фонд в рамках форвардних закупівель планує здійснювати передоплату за договорами з розрахунку 15 тис. грн за 1 т», – зазначив Марк Беккер.

Виконано за допомогою Disqus