Органи безпеки паралізували роботу ХТЗ — думка

12 травня 2016 59 0
Що чекає ХТЗ?
wikipedia.orgЩо чекає ХТЗ?

Атаки на Харківський тракторний завод (ХТЗ) з боку органів безпеки фактично паралізували діяльність підприємства, повідомив австрійський підприємець, власник 29% акцій ХТЗ Зігфрід Вольф, повідомляє 112.ua.

Інвестор наголосив, що звинувачення з боку силовиків є безпідставними і не базуються на підтверджених фактах.

Читати по темі: Російська компанія підтвердила продаж ХТЗ

«Нам нема чого приховувати, але нам є що втрачати», — сказав Зігфрід Вольф, нагадавши, що на ХТЗ працюють 2900 співробітників, завод раніше поставив у країни п'яти континентів 60 тис. сільгоспмашин, а тільки у 2015 р. заплатив український бюджет 100 млн грн податків», — повідомив він.

За його словами, у той же час через дії силовиків, які заблокували рахунки ХТЗ і заморозили активи компанії, підприємство не може виконати низку контрактів і змушене скорочувати працівників.

«Я – європеєць і звик працювати за міжнародними правилами. Ми чітко відокремлюємо бізнес від політики, довіряємо домовленостям, виконуємо контракти і платимо «білі» зарплати», — заявив підприємець.

Він висловив здивування тим, що Україна в її сьогоднішньому стані дозволяє утиски на адресу зарубіжних інвесторів і великих платників податків. Подібні дії вкрай негативно позначаються на діловому іміджі країни і відлякують потенційних інвесторів. Крім того, можливі санкції стосовно тих, хто здійснює рейдерські атаки від імені держави.

Австрійський інвестор висловив надію, що вирішити проблеми, що виникли на ХТЗ, допоможе співпраця з відомим українським підприємцем Олександром Ярославським, який нещодавно придбав контрольний пакет акцій компанії.

«Я сам звернувся до Ярославського з такою пропозицією на конференції з безпеки у Мюнхені. Сподіваюся, що його досвід і репутація допоможуть ХТЗ вийти з тієї сумної ситуації, в якій компанія опинилася, — зазначив він.

Співвласник ХТЗ зазначив, що плани з розвитку ХТЗ, інвестором якого він став у 2010 р., пов'язані з великою історією і потенціалом підприємства, а також з аграрною специфікою України та її вигідним географічним положенням, що надають сприятливі можливості для експорту.

«ХТЗ може стати в один ряд з такими всесвітньо відомими українськими промисловими брендами, як «Антонов». Але для цього Україна повинна підтримувати інвесторів і захищати їхні права», — резюмував Зігфрід Вольф.

Виконано за допомогою Disqus