На Київщині висажено маточник енергетичної верби

12 травня 2016 156 0
На Київщині ГК «Укртепло» висадила маточник  із шведських сортів енергетичної верби площею 50 га
ГК «Укртепло»На Київщині ГК «Укртепло» висадила маточник із шведських сортів енергетичної верби площею 50 га

На Київщині ГК «Укртепло» висадила маточник із шведських сортів енергетичної верби, повідомляє прес-служба компанії.

Загальна площа маточника, який надалі використовуватиметься для розмноження енергетичної верби, склала 50 га.

«У минулому році ГК «Укртепло» зробила перші насадження площею близько 550 га. У планах компанії вже за два роки зібрати перший урожай енергетичної верби, а надалі частину сировини для біопалива отримувати саме завдяки насадженням цієї культури», — сказано у повідомленні.

Довідка:

Енергетична вербавид верби, що швидке росте, тому придатний для використання як біомаса. Перші промислові плантації енергетичної верби з’явились у Швеції у кінці 80-х – на початку 90-х р.р. минулого століття, коли в Європі зародився тренд використання відновлюваних джерел енергії замість традиційних нафти та газу. Найширшо­го ви­ко­ри­с­тан­ня на енер­ге­тичні цілі вер­ба набула у Швеції, Англії, Ірландії, Польщі, Данії. Ці країни мають найбільший досвід вирощування цієї культури та виробництва з неї твердого палива. Найбільші плантації верби розміщені у Швеції – близько 18-20 тис. га, у Польщі – понад 6 тис. га.

Група компаній «Укртепло»лідер українського ринку теплової енергії з відновлюваних джерел. Компанія створена у 2011 р. і нині працює в 14 областях України, а також в ряді інших країн – Молдові, Угорщині. На рахунку компанії понад 1 тис. реалізованих проектів. В Україні компанія модернізувала і перевела з газу на біопаливо понад 100 котелень.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою