На Тернопільщині учасники АТО отримали 1,5 тис. земельних ділянок

14 травня 2016 17 0
У Тернопільській області учасники АТО отримали у власність 1533 земельних ділянок загальною площею 300 га
lb.uaУ Тернопільській області учасники АТО отримали у власність 1533 земельних ділянок загальною площею 300 га

У Тернопільській області учасники АТО отримали у власність 1533 земельних ділянок загальною площею 300 га, повідомляє Урядовий портал.

Землі призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства.

«У Головному управлінні Держгеокадастру області ухвалили 1882 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО планують використовувати ділянки переважно для ведення садівництва (664), особистого селянського господарства (109)», — сказано у повідомленні.

Також додається, що ще 760 земельних ділянок у межах населених пунктів військовим надали за рішеннями місцевих рад Тернопільщини. Землі використають здебільш для будівництва житлових будинків та господарських споруд.

«Загалом із початку запровадження ініціативи про забезпечення землею, учасники АТО отримали 3146 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення землі. Військові отримають ділянки загальною площею 1173,4 га. Наразі триває процес оформлення у власність», — зазначається у повідомленні.

Землевпорядники визначили на території Тернопільщини 155 ділянок загальною площею більше 1 тис. га, які можуть бути передані учасникам АТО у власність.

Виконано за допомогою Disqus