ХТЗ не зможе працювати без російських двигунів — думка

16 травня 2016 54 0
Банківські активи і рахунки ХТЗ заморожені
replyua.net.Банківські активи і рахунки ХТЗ заморожені

Банківські активи і рахунки Харківського тракторного заводу (ХТЗ) заморожені, а рейдерські атаки силовиків тривають. Таку заяву зробив власник 30% акцій ХТЗ Зігфрід Вольф, повідомляє replyua.net.

Він зазначив, що відповідно до складеного раніше бізнес-плану ХТЗ повинен був у цьому році вже вийти на прибутковий рівень, проте зрив виробництва поламав усі плани.

Проблеми виникають через претензії органів влади, які Зігфрід Вольф вважає абсолютно безпідставними. У результаті зірвано велику кількість контрактів, велика частина яких вже була оплачена заздалегідь на 30-40%. Серед контрактів, які зриваються, Вольф Зігфрід назвав контракт з НАК «Украгролізинг», якому потрібно було поставити 40 тракторів.

Контракт практично виконаний, залишилося тільки поставити на трактори двигуни, але через заборони на російські мотори виникли труднощі.

За словами Зігфріда Вольфа, російські двигуни не можна замінити будь-якими іншими. Серед проблем ХТЗ — суди через невиплату кредитів, які ХТЗ брав ще будучи державним підприємством у 1998 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою