Кутовий відсторонив людину, що допомогла розкрити корупційну схему

22 травня 2016 89 0
Олег Липовий, відсторонений в.о. керівника державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд»
www.ukrinform.ruОлег Липовий, відсторонений в.о. керівника державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд»

Виконуючого обов'язки керівника державного спеціального бюджетної установи Аграрний фонд Олега Липового відсторонили від роботи, повідомляє сайт «Новое время».

Про це в п'ятницю, 20 травня, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. Міністр пов'язав відсторонення з випадками крадіжок цукру зі складів Аграрного фонду у великих розмірах.

У коментарі виданню Кутовий пояснив, що в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) проводиться розслідування щодо арешту заступника прокурора Київської області. За словами міністра, у зв'язку з цим Липового відсторонили до моменту розуміння, що і яким чином відбувалося і чи причетний керівник до цієї ситуації.

«Цим займаються правоохоронні органи і це не питання до міністерства», – сказав Кутовий щодо результатів розслідування.

Нагадаємо, що 18 травня НАБУ затримало заступника прокурора Київської області, який підозрюється у зловживанні службовим становищем з метою крадіжки цукру зі складів Аграрного фонду вартістю понад 300 млн грн.

У прес-службі НАБУ повідомили, що Липовий допомагав розкрити злочинну схему розкрадання цукру і саме його заява стала однією з підстав відкриття кримінального провадження. Крім цього Липовий брав активну участь у розкритті даної схеми.

«Липовий приходив на допити в якості свідка. Він не підозрюється у даному кримінальному провадженні», – пояснила НВ Бізнес прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

У прес-службі також зазначили, що зі свого боку хотіли б дізнатися позицію міністра з цього приводу, так як їм вона не зрозуміла.

Не розуміє дії міністра агрополітики й керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Мене не просто дивує, а дратує реакція міністра, який карає людину, яка розкрила корупційну схему. Це попахує реальною розправою», – сказав він.

Виконано за допомогою Disqus