Канада реалізує на Івано-Франківщині проект із підтримки фермерів і кооперативів

27 травня 2016 63 0
В Івано-Франківській області канадський проект надасть допомогу щонайменше 750 членам кооперативів
Івано-Франківська ОДАВ Івано-Франківській області канадський проект надасть допомогу щонайменше 750 членам кооперативів

В Івано-Франківській області проект SOCODEVI надасть допомогу щонайменше 750 членам кооперативів завдяки тренінгам та вдосконаленню законодавчого й інституційного середовища для розвитку кооперативів, пише прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

На початковій стадії проект SOCODEVI впроваджуватиметься у Долинському, Калуському та Рогатинському районах.

«Трохи менше, як рік тому між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та канадійською неурядовою організацією SOCODEVI підписано Меморандум про взаєморозуміння, метою якого є впровадження на теренах Прикарпаття проекту зі створення умов для розвитку молочарських кооперативів, сімейних ферм», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що загалом в Україні проект розпочато у березні 2014 р. й буде завершено у 2021 р. Цей проект канадійської неурядової організації під назвою «Розвиток молочного бізнесу в Україні» передбачає об’єднати 5 тис. малих та середніх молочних виробників у мережу фермерів, підприємців, кооперативів та кооперативних об’єднань у чотирьох регіонах: Дніпропетровська, Херсонська області на сході, Львівська, Івано-Франківська області на заході України.

«Проект спрямований на вирішення труднощів, які стоять перед малими та середніми виробниками молока шляхом створення та посилення існуючих кооперативів, що пропонують послуги, необхідні для ефективної системи молочного виробництва. Ці послуги полягають у збиранні та ринковій дистрибуції молока, постачанні господарствам засобів виробництва, зокрема господарських товарів та добрив, виробництві високоякісних кормів, а саме — сіна та кукурудзяного силосу. Канадські сільськогосподарські кооперативи діляться експертними знаннями та власним досвідом», — сказано у повідомленні.

Також додається, що вже налагоджено тісну співпрацю проекту із сільськогосподарським молочарським обслуговуючим кооперативом «Еком», що у селі Чесники Рогатинського району.

«Сільськогосподарські дорадчі служби надають фермерам технічну підтримку та консультації. Вони впровадять у господарствах сучасні екологічно стійкі практики, включаючи лабораторні аналізи молока та надійну систему управління фермою. Дані, зібрані та проаналізовані у рамках цієї системи, дозволять молочному фермеру визначити, які саме ділянки господарювання потребують покращення щодо комфорту молочного стада та продуктивності у виробництві молока», — зазначається у повідомленні.

Молочні кооперативи, які підтримуються проектом, мають тісно співпрацювати з місцевою владою, щоби мати вплив на розподіл ресурсів з державного бюджету і визначати політику у молочному секторі.

«Проект супроводжує фермерів та кооперативних лідерів в удосконаленні їхніх навичок із бізнес менеджменту та кооперативного життя. Проведені тренінги дозволять приймати виважені рішення, які впливають на прибутковість та стійкість їхнього бізнесу. Підтримка господарств, очолюваних жінками, є основною метою діяльності проекту, та буде спрямована на інтенсивне підвищення їхніх навичок та професійного рівня», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою