ХТЗ обійтеться без інвесторів — Ярославський

15 червня 2016 63 0
ХТЗ буде випускати трактори під прапором України
uapress.infoХТЗ буде випускати трактори під прапором України

Харківський тракторний завод (ХТЗ) буде випускати трактори під прапором України, заявив власник контрольного пакету акцій ХТЗ, президент групи DCH Олександр Ярославський, повідомляє «РБК-Україна».

Він запевнив, що володіє достатнім фінансовим ресурсом, менеджментом та досвідом для відновлення повного виробничого циклу на ХТЗ. Інвестори і адміністрація ХТЗ прийняли рішення про початок процедури досудової санації.

Це, за словами бізнесмена, дозволить протягом 1-2 тижнів розблокувати рахунки заводу і виплатити заробітну плату працівникам. Крім того, за словами керівника групи DCH, йде робота над перспективним бізнес-планом підприємства.

«Перше і основне — це підписали договір санації. Тепер треба розблокувати рахунки, заплатити зарплату. Я готовий сьогодні заплатити, але справа у тому, що за процедурою, юристи кажуть, розблокування рахунків займе від тижня до двох. 20 млн грн — заборгованість по заробітній платі. Перше, що повинні люди отримати — заробітну плату. Я готовий її погасити і готовий давати гроші на «оборотку», на виробництво тракторів», — підкреслив він, додавши, що документи, необхідні для розблокування рахунків, уже передані до суду.

Бізнесмен заявив, готовий самостійно інвестувати у розвиток підприємства і не планує залучати інших інвесторів.

«Мені інвестори не потрібні. Гроші у мене є. Свого часу, у 2010 р., я продав великі активи. Нікого залучати я не збираюся», — сказав він.

Також додав, що у четвер, 9 червня, з президентом України Петром Порошенком обговорив ситуацію на ХТЗ.

За словами власника контрольного пакета акцій заводу, президент підтримав ідею відновлення виробництва як тракторів, так і техніки подвійного призначення.

«Ми домовилися, щоб підприємство запустити — і тракторне, і військове виробництво. Будьмо оптимістами, що ця зустріч відкриє нам можливості запустити підприємство», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою