Латвія. Виробники молока втратять €250 млн

22 червня 2016 42 0
Латвійські виробники молока балансують на межі виживання
112.uaЛатвійські виробники молока балансують на межі виживання

Продовження ембарго, введеного Росією на імпорт продовольчих товарів з країн Європейського Союзу, до 2017 р. обернеться збитками сільському господарству Латвії на суму понад €250 млн.

Така інформація була озвучена у доповіді Міністерства землеробства республіки Латвії, пише Мilknews.ru.

«Якщо російське ембарго на імпорт буде продовжено до кінця 2017 р., то сумарні втрати латвійських виробників молока протягом 3,5 років складуть €233,5 млн», — йдеться у доповіді.

Також у документі зазначається, що збиток, нанесений тваринництву, складе ще €33,2 млн.

Найбільших збитків зазнають виробники і переробники молока. Збитки, яких зазнали латвійські «молочники» з серпня 2014 р. вже склали €104 млн.

Незважаючи на держпідтримку у розмірі €13,8 млн і допомогу від ЄС на суму €15 млн, латвійські виробники молока продовжують закривати виробництво. Щорічно країна втрачає близько 2 тис. молочних господарств.

Щоб зупинити хвилю банкрутств у сільському господарстві, фермерські організації країн Балтії на початку березня цього року направили комісару ЄС з питань сільського господарства Філу Хогану лист з проханням вжити ряд заходів, які пом'якшили б наслідки санкцій. За їхніми розрахунками, некомпенсовані збитки у молочній галузі Латвії склали з серпня 2014 р. по серпень 2015 р. €96 млн.

Виконано за допомогою Disqus