Аграрне страхування реформують за трьома векторами — Рутицька

4 липня 2016 60 0
Владислава Рутицька, заступник міністра аграрної політики та продовольства України
Latifundist.comВладислава Рутицька, заступник міністра аграрної політики та продовольства України

Ринок аграрного страхування має бути максимально прозорим, заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, пише прес-служба Мінагропроду.

«В усьому світі аграрне страхування є важливою ланкою в інфраструктурі фінансування виробників сільськогосподарської продукції. Ми багато працювали у цьому напрямку з усіма учасниками ринку аграрного страхування. І виокремили три основні вектори реформування: якісні зміни на законодавчому рівні, оновлення страхового пулу та співпраця з професійними транспарентними компаніями», — відзначила Владислава Рутицька, що очолює робочу групу з агрострахування при Мінгаропроді.

Також вона зазначила, що наразі вже вдалося зібрати думки та пропозиції учасників ринку і почати процес підготовки змін до законодавства, яке встановило б прозорі і чесні правила гри.

«Спільно з колегами з IFC (Міжнародна фінансова корпорація англ. International Finance Corporation — одна з п'яти інституцій Групи Світового банку, — ред.), провідними страховими компаніями та учасниками ринку ми працюємо над побудовою прозорої системи агрострахування. Вона направлена на захист агровиробників, інвесторів, упередження аграрних ризиків, забезпечення виконання контрактів. Для нас є важливою результативна співпраця всіх учасників цього процесу — агровиробників, страхових компаній та банківської системи за підтримки Мінагропроду», — додала Владислава Рутицька.

Виконано за допомогою Disqus