Фермери скуповують дорогі імпортні трактори

5 липня 2016 146 0
Основними покупцями дорогих імпортних тракторів та комбайнів стали фермери
forum.agriavis.comОсновними покупцями дорогих імпортних тракторів та комбайнів стали фермери

Основними покупцями дорогих імпортних тракторів та комбайнів стали фермери із землею від 500 до 5 тис. га, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на uagro.ua.

Менше, ніж за півроку Україна імпортувала тракторів на суму понад $200 млн. Це всього лише на десяту частину менше, ніж за весь минулий рік.

Учасники ринку заявляють про потребу у високій функціональності. Сучасні моделі без проблем працюють і з сівалками, і з підбирачами, і з іншою причіпною технікою. Тому фермери замість дешевої та спрощеної версії трактора обирають дорожчу, але більш функціональну та економічну. Орієнтуючись на нові вимоги покупців, компанії почали заводити на ринок нові лінійки техніки, розраховані на середніх фермерів.

На думку експертів, змінювати свої пріоритети сільгоспвиробників примусила економічна криза у державі. По-перше, фермери купують техніку, бо бояться подальшої девальвації гривні. По-друге, через зміни у податковому кодексі селяни вкладають кошти у техніку для оптимізації ПДВ. Отож, очікується, що до кінця 2016 р. її ринок зросте ще на 40-50 %.

Свою роль мають зіграти і нові кредитні та лізингові програми. Банківські установи налаштовані досить оптимістично, вважаючи, що фермери почали з більшою упевненістю дивитись на перспективу. Банки теж готові піти назустріч і збільшити термін кредитування, зменшити відсотки. Першим кроком стала зміна кредитної політики, коли банки почали більше уваги звертати на середніх фермерів, не бажаючи ризикувати з агрохолдингами.

Виконано за допомогою Disqus