Скасування спецрежиму ПДВ позначиться на роботі агропідприємств Харківщини

9 липня 2015 41 0
Скасування спецрежиму ПДВ позначиться на роботі агропідприємств Харківщини
Latifundist.comСкасування спецрежиму ПДВ позначиться на роботі агропідприємств Харківщини

У харківських аграріїв — колосальний потенціал зростання, і це розуміють потенційні інвестори. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, під час відкриття Регіонального агрофоруму «Стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу», повідомляє прес-служба обладміністрації.

За його словами, питання, підняті Федерацією роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України щодо недопущення відміни спецрежиму ПДВ, щодо політики ціноутворення на сільськогосподарську продукцію, щодо вдосконалення роботи аграрного сектора економіки в цілому, дуже важливі для всіх нас і будуть підтримані обласною державною адміністрацією.

Головною темою обговорення на форумі стала можлива відміна спецрежиму з ПДВ з 1 січня 2016 р. (на даний момент скасування заплановано тільки в 2018 році, але питання перенесення цієї дати вже кілька разів піднімалося в стінах Верховної Ради).

За словами голови спілки роботодавців у сфері АПК Харківської області Івана Гляня, скасування спецрежиму може серйозно позначитися на роботі агропідприємств.

«Якщо зникнуть пільги з ПДВ, потрібно буде розглядати і скорочення штатів, і ще багато іншого це за собою тягне. Я хочу висловити подяку нашій обласній державній адміністрації за підтримку і розуміння в цій дуже важливій справі», — сказав Іван Глянь.

Виконано за допомогою Disqus