Кутовий сказав неправду про діалог з аграрними асоціаціями — Скоцик

2 серпня 2016 77 0
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії України
kurkul.comВіталій Скоцик, голова Аграрної партії України

Міністр аграрної політики говорить неправду, коли стверджує, що робочі зустрічі з аграрними асоціаціями відбуваються регулярно і пропозиції аграріїв до податкового та бюджетного законодавства враховуються.

Таку думку висловив у своєму блозі «ЛБ» голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, коментуючи виступ Міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового на одному з центральних телеканалів.

«Подивився ефір за участі Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового і зрозумів, чому не виходить діалогу з аграріями. Коли чиновник відверто бреше та недоговорює або ж свідомо перекручує факти, важко очікувати відвертості», — написав Віталій Скоцик.

Політик підкреслив, що Тарас Кутовий сказав неправду, коли йшлося про підтримку аграрного сектору з боку держави. Зокрема, про зустрічі з аграрними асоціаціями.

«Очевидно, що міністр мав на увазі саме окремих гравців ринку, але не аграрний сектор загалом. Натомість самі виробники стверджують, що ці зустрічі проводять для «форми». Уряд не розглянув жодної пропозиції аграрних асоціацій», — зазначив Віталій Скоцик.

Економіст також звернув увагу на те, що запланована урядом пряма підтримка агросектору, яку міністр назвав компенсацією за скасування спеціального режиму ПДВ, далека від тих ресурсів, які мав аграрний сектор у попередні роки.

«Зрозуміло, що пряма допомога у розмірі 5 млрд грн (а саме стільки складає на сьогодні 1 % від валового виробництва сільгосппродукції, який Мінагропрод пропонує пустити на прямі дотації), далека від 20 млрд оборотних коштів, які давав на розвиток агросектору спеціальний режим ПДВ. Тому вже зараз почалося падіння виробництва, особливо у сфері тваринництва по всій Україні. Адже рослинництво — це не лише пшениця на експорт, але і кормова база», — зазначив він.

Підсумовуючи, Віталій Скоцик зауважив, що головною проблемою представників української влади є звичка говорити неправду.

«Звичка говорити неправду і прикрашати дійсність є основою сучасної політики, у першу чергу економічної. Ось тільки страждають від цієї звички насамперед прості люди, бо за системою перекручувань і обману ховається банальний грабунок народу. Це вже було під час промислової приватизації. Тепер так само нас пробують позбавити головного активу — землі», — вважає Віталій Скоцик.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою