В Україні назрів селянський бунт

12 серпня 2016 85 0
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії України
kurkul.comВіталій Скоцик, голова Аграрної партії України

Люди у регіонах України збурені й готові до селянського бунту. До цього підштовхує масове зубожіння, податковий тиск на аграріїв та ігнорування їхніх вимог з боку уряду.

Про це заявив голова Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик в ефірі телеканалу «Еспресо», пише прес-служба Аграрної партії України.

За його словами, мало відбутися чергове засідання спільної робочої групи аграрних асоціацій і уряду щодо зміни оподаткування галузі. Однак з вини урядовців воно зірвалося, як бувало вже не раз.

«Зриви зустрічей в уряді традиційно пояснюють тим, що всі у роз’їздах, нікого немає на місці. Урядовці недооцінюють ситуацію. Вони забули, що таке селянські бунти, яких у минулому столітті в Україні було понад 3 тис. Вони виникали приблизно у таких ситуаціях, яку маємо зараз. За інформацією Мінсоцполітики, якщо взяти реальний прожитковий мінімум, то за межею бідності зараз перебуває 59% населення», — підкреслив політик.

Він додав, що, починаючи з 90-х років, економіка України впала на 85%, тоді як аграрна галузь — лише на15%. Але замість того, щоб стимулювати розвиток агровиробництва, з нього витискають останні соки, не думаючи, що буде завтра. Нинішній уряд, як і його попередники, дивиться на аграрну галузь як на «дійну корову». Коли ж аграрії пропонують спосіб порятунку економіки і підвищення рівня життя людей, їх ігнорують.

«Якщо й надалі не буде результативного діалогу з урядом, іншого шляху відстоювати свої інтереси, ніж загальнонаціональний страйк восени, просто не лишиться. Усі розуміють, що це крайній захід. Але влада доводить людей до відчаю», — підсумував Віталій Скоцик.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus