CLAAS представила оновлення для трактора Arion 400

3 серпня 2016 83 0
Оновлені системи керування Arion 400
axial.huОновлені системи керування Arion 400

Компанія CLAAS представила цілий ряд технічних оновлень для тракторів Arion 400, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на agrimachinerynews. com.

Абсолютно нова функція Dynamic Steering, яка стане у нагоді при виконанні робіт з активним рульовим керуванням, наприклад, з фронтальним навантажувачем. Ця функція має три режими керування, які дозволяють адаптуватися до виконання окремих завдань.

На кольоровому дисплеї CIS водій має можливість обрати серед двох автоматичних та ручного режиму для функції Dynamic Steering. Перший режим — інтенсивність повороту коліс зростає при збільшенні кута повороту рульового колеса. Майже 90% робіт можна виконувати у цьому режимі, а особливо роботи з навантажувачем. Другий режим — інтенсивність повороту зменшується при зростанні швидкості трактора. Цей режим чудово підходить для поворотів на краю поля, а при їзді прямо по полю цей режим вимикається для більш комфортного руху. В ручному режимі водій може обирати між чотирма фіксованими коефіцієнтами рульового керування (2.5 / 2 / 1.5 / 1) в залежності від операції.

На додаток до вже існуючої чотирьохступінчатої коробки передач Quadrishift з 4 групами передач з гідравлічним керуванням, нові моделі матимуть також шестиступінчату коробку передач Hexashift з 6 групами передач з гідравлічним керуванням, як у серій Axion 800 та Arion 600/500.

Завдяки ширшому діапазону передач, при дорожніх роботах швидкість двигуна зменшується до 1850 об./хв., що дозволяє зекономити паливо та знизити шум у кабіні. В ручному режимі HEXASHIFT оператор може плавно перемикати передачі та групи за допомогою перемикача на важелі управління. В режимі HEXACTIV перемикання всіх груп та передач виконується автоматично, даючи змогу водієві зосередитися на інших машинах чи пристроях позаду.

Новинкою є також наявність системи управління поворотною смугою CLAAS CSM. Трактор Arіon 400 – це найновіша модель фірми CLAAS, де використовується система Telematics.

Раніше ця система була доступна лише для великих тракторів з терміналом CEBIS, а тепер CSM доступна для моделі Arion 400 з кольоровим дисплеєм CIS. Як і у версії CEBIS, з використанням дисплея CIS, ця система дозволяє оператору записувати та зберігати до чотирьох послідовностей поворотів (до 200 кроків), які можна потім активувати за допомогою багатофункціонального важеля або на панелі керування CIS.

Використання системи CSM дозволяє записувати будь-які послідовності операцій, наприклад, передню та задню гідравліку, число обертів двигуна та валу відбору потужності, або вибір повного приводу та передачі.

Окрім того, система Telematics, що використовувалася у комбайнах моделі Lexion, зараз доступна в більшості моделей CLAAS, включно з новим Arion 400.

Система автоматично записує всі виконувані трактором операції, включаючи і його положення, та автоматично завантажує ці дані на виділений сервер. Ця інформація може бути переглянута віддалено, система також дозволяє при необхідності виконувати віддалену діагностику.

Ще одним важливим плюсом системи Telematics є те, що дані по трактору та сумісним пристроям можна автоматично записувати та розміщати в окремі файли по полям, що забезпечить ведення точно обліку операцій, норм витрат та ін.

Виконано за допомогою Disqus