Головного фітосанітарного інспектора у Житомирі спіймали на корупції

5 серпня 2016 33 0
Правоохоронці викрили механізм систематичного отримання хабарів
expansion.mxПравоохоронці викрили механізм систематичного отримання хабарів

Правоохоронці викрили механізм систематичного отримання хабарів головним фітосанітарним інспектором Житомира та його підлеглим, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

До повноважень головного інспектора управління Держпродспоживслужби входить виключне право видавати сертифікати відповідності, необхідні для експорту товарів рослинного походження та лісоматеріалів. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовець спільно з фахівцем лабораторних досліджень вимагали гроші за безперешкодне проходження фітосанітарного контролю та видачу сертифікатів з більшості експортерів, зареєстрованих у Житомирі.

«Розмір хабара залежав від обсягів продукції та становив від 300 до 3 тис. грн. За попередніми оцінками, середньомісячний дохід зловмисників становив 100 тис. грн» — сказано у повідомленні.

Також додається, що співробітники СБ України спільно з прокуратурою та поліцією затримали головного інспектора та лаборанта у службових кабінетах після підрахунку денного «заробітку» у розмірі 5 тис. грн. Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили $7 тис., записи з датами та сумами отриманих хабарів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Виконано за допомогою Disqus