Аграрії Хмельниччини готуються до всеукраїнського страйку

5 серпня 2016 116 0
Хмельницький обласний селянський форум
facebookХмельницький обласний селянський форум

Аграрії Хмельниччини на обласному селянському форумі вимагали від держави продовжити мораторій на продаж землі, повернути систему оподаткування, яка діяла у 2015 р., повідомляє «Є».

Власників земельних паїв, членів профільних асоціацій, представників переробної галузі та обслуговуючих підприємств як Хмельниччини, так і з інших областей, з’їхалися, щоб висловити занепокоєння та напрацювати кроки для вирішення проблем, які не просто паралізовуються роботу селян, але й, у майбутньому призведуть до повної втрати землі українцями.

Аграрії кажуть, що останнім часом замість стимулювання економіки український уряд почав розглядати ринок землі як спосіб наповнення бюджету. З’явились ініціативи щодо різних шахрайських схем перерозподілу земель, від яких втратить вся країна.

«Вільний ринок земель у сучасних умовах перетворить людей у наймитів на власній території, оскільки всі ресурси опиняться в руках великого капіталу. Адже в Україні не створені механізми цивілізованого обігу земель, контролю за збереженням їхнього обсягу, цільового використання і родючості. І поки їх нема – продаж головного багатства України буде рівноцінний грабежу», — кажуть селяни.

Однак, як зазначають соціологічні опитування проведена на замовлення самих аграріїв, понад 85% українців проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Тому аграрії вимагають у керівництва держави продовжити дію мораторію на купівлю-продаж та відчуження іншими способами земельних ділянок сільськогосподарського призначення на 10 років.

Крім цієї вимоги, селяни виступили проти надання права укладати договори-емфітевзису, тобто довгострокового права на володіння чужим майном.

Система оподаткування має повернутися такою, яка було у 2015 р. І це має бути враховано у бюджетній резолюції на 2017 р.

«При зміні податкового законодавства ми, аграрії, втратили конкурентну спроможність. Ці зміни породили вразливість перед контролюючими податковими органами, зменшили інвестиційну привабливість аграрної сфери області» – каже голова Хмельницької обласної організації Аграрної партії України Сергій Іващук.

Якщо до вимог аграріїв не дослухаються, а пропозицій не врахують, вони у вересні розпочнуть загальнонаціональний страйк.

Виконано за допомогою Disqus