Тваринництво переходить від антибіотиків на вакцини

11 серпня 2016 84 0
Сільське господарство відмовляється від антибіотиків на користь вакцин
suarabojonegoro.comСільське господарство відмовляється від антибіотиків на користь вакцин

Сільське господарство відмовляється від антибіотиків на користь вакцин, повідомляє ffin.ru.

Цей процес йде швидко під тиском регуляторів у галузі охорони здоров'я, екологів і споживачів. До 2020 р. ринок вакцин для тваринництва зросте до $7,2 млрд у порівнянні з $5,5 млрд у 2010 р. Це значна частина доходу всієї індустрії вакцин, яка до 2020 р. виросте до о $55 млрд, за прогнозом TechNavio. Однак перехід до вакцин — це не просто зміна одного препарату на інший, а зміна самого принципу отримання доходу. Цю різницю потенційним інвесторам необхідно розуміти.

Тваринництво споживає більшу частину вироблених у світі антибіотиків, наприклад, у США — до 80% від загального виробленого обсягу. Без антибіотиків масове вирощування здорових тварин і виробництво безпечних продуктів неможливе. Однак широке поширення антибіотиків порушує рівновагу екосистем і викликає появу суперштамів — інфекцій, які не бояться навіть найпередовіших антибіотиків. За приблизними оцінками, від суперштамів у світі щорічно вмирає 700 тис. осіб і це число зростає.

Фермери зазвичай не хочуть відмовлятися від антибіотиків, тому що ці препарати дешеві і прості у використанні. Однак нові жорсткі правила щодо використання антибіотиків і їх вмісту у продуктах змушують сільгоспвиробників переходити до вакцинації.

Переваги вакцин у тому, що ін'єкція робиться тварині одноразово, немає необхідності постійного застосування антибіотиків, а підсумковий продукт антибіотиків не містить. Однак антибіотики широкого спектру дії попереджають безліч інфекцій відразу, тоді як у випадку з вакцинами потрібні складні «коктейлі» для боротьби з декількома патогенами.

Виконано за допомогою Disqus