Агросектор Франції втратить €5 млрд

11 серпня 2016 95 0
Зерновий сектор не дорахується €3 млрд
sport.obozrevatel.comЗерновий сектор не дорахується €3 млрд

Втрати у сільському господарстві Франції досягнуть цього року €4-5 млрд. З таким прогнозом виступив голова головного сільгосппрофсоюзу Франції — Національної федерації профспілок агровиробників (FNSEA) Ксав'є Белен, повідомляє «ТАСС».

«Стан ніколи ще не був настільки серйозним», — зазначив він за підсумками поїздки, яку здійснив в аграрні райони країни.

Ксав'є Белен попередив, що у реальності втрати можуть бути ще вищими.

За словами голови федерації, особливо постраждає зерновий сектор, який «не дорахується €3 млрд».

Ця галузь, зазначив він, відчуває все більші труднощі другий рік поспіль через кризу на ринках. Він назвав рівень цін надзвичайно низьким. Збиток сільському господарству завдали також аномальні погодні умови.

План виведення галузі з кризи має бути обговорено на спеціальній нараді, яка скликається 1 вересня у Парижі. Вона пройде за участю сільськогосподарських виробників, профспілок, банків, аграрних палат. Очікується, що до паризької наради профцентр представить свої пропозиції щодо рефінансування господарств.

«Нинішній рівень втрат — від €4 млрд до € 5 млрд — не дозволяє обмежитися традиційними заходами», — вважає він.

Також пропонує уряду взяти на себе управління «гарантійним фондом», а також «краще пристосувати податкову систему» до потреб аграріїв.

В Європейському Союзі Франція є сьогодні безперечним лідером аграрного виробництва. Експерти оцінюють число зайнятих на постійній основі у сільському господарстві країни у 770 тис. осіб. Частка сільського господарства у ВВП становить 3,5% (€70 млрд).

Виконано за допомогою Disqus