Виробники молока отримали рекордні збитки

6 серпня 2016 99 0
Прибутковість виробництва молока у липні знизилася на 3,5%
authoritynutrition.comПрибутковість виробництва молока у липні знизилася на 3,5%

Прибутковість виробництва молока у липні знизилася на 3,5% — найбільше за останні шість років, заявив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

За його словами, УМІ знизився у липні на 3,5%. Таке зниження відбулося вперше за шість років. За попередні 5 років цей індекс незмінно зростав, у середньому на 3,6% у липні.

«Умовна прибутковість виробництва молока у липні 2016 р. була на 15,8% нижчою, ніж у тому ж самому місяці минулого року і на 30,3% нижчою, ніж у середньому за останні п'ять років!», — зазначив він.

За його словами, виробництво молока у липні було найзбитковішим історично за всі місяці шести останніх років, хоча, як правило, найнижчий показник досягається у червні. Але у липні 2016 р. індекс був нижчим, ніж в будь-якому з червневих показників попередніх років.

«Основний внесок в зниження індексу внесло зростання цін на концентровані корми. Однак середня закупівельна ціна на молоко також знизилася на 0,9%», — повідомив він.

Також він додав, що за перші 7 місяців 2016 р. прибутковість виробництва молока була на 6,7% вищою, ніж за такий самий період минулого року завдяки високим показникам перших чотирьох місяців, але майже на третину нижчою, ніж за той самий період 2014 р.

«Я сподіваюся, що це остання погана новина цього року. Бо вже ніби у світі почалося відновлення цін на молокопродукти та молоко. У нас його також вже трохи помітно», — підсумував Андрій Ярмак.

Виконано за допомогою Disqus