В Україні вимагають ввести додаткові мита на російські добрива

18 серпня 2016 63 0
Україна ризикує залишитися без своїх виробників добрив
selomoe.ruУкраїна ризикує залишитися без своїх виробників добрив

Союз хіміків України звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням якомога швидше ввести мита на карбамід та КАС (карбамідно-аміачну суміш), а також збільшити існуючі мита на аміачну селітру.

Про це заявив Олексій Голубов, Президент Союзу хіміків України, повідомляють «Подробности».

«Ми закликаємо Уряд і Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі при Мінекономіки ввести мита і дати українській хімії шанс вижити. Інакше від цього виграють найбільші російські компанії» — «Єврохім», «Уралхім», «ФосАгро» і «Акрон», які намагаються розчистити «під себе» український ринок. Російські виробники другий рік відкрито демпінгують на українському ринку і таким нехитрим чином планомірно витісняють всіх вітчизняних виробників. Якщо ситуація так продовжуватиметься, Україна ризикує залишитися без своїх виробників добрив і отримати десятки тисяч звільнених працівників, які працюють на українських заводах», — зазначає він.

У Союзі хіміків вважають, що сьогодні зупинка чотирьох з шести українських підприємств сталася у тому числі і через те, що російські імпортери демпінгують на українському ринку. За його словами, російські імпортери і українські виробники перебувають у нерівних умовах.

Виконано за допомогою Disqus