В ЮАР качки «чистять» виноградники від шкідників

24 серпня 2016 87 0
Качки охороняють виноградники від шкідників
windowssearch-exp.comКачки охороняють виноградники від шкідників

Використовувати допомогу птахів у знищенні шкідників вирішив один з колишніх власників ферми. Качки не тільки не завдають шкоди виноградникам, але ще і удобрюють землю послідом, пише Agro2b.

Сотні птахів метушливо вибігають за ворота, адже на винограднику їх чекає важлива робота — знищення шкідників. Місцеві працівники навіть поставили застережливий знак для автомобілістів у зоні, де щодня проходять качки. Для тих, хто відстав від зграї, дорогу вказують спеціальні прапори.

«Це відбувається о 9.30 ранку. А в другій половині дня — о 15:30, вони повернуться і знову буде парад качок. Сьогодні на фермі живе 1071 качка. До обов'язків птахів входить знищення шкідників на наших виноградниках», — сказано у повідомленні.

Боротися з комахами і слимаками за допомогою птахів — задоволення недешеве. У той час як використання пестицидів обходиться в 2,3 тис. на рік, на утримання качок потрібна сума разів у десять більша. Однак власники виноградників йдуть на такі витрати.

«Ми використовуємо качок для боротьби зі шкідниками, тому що це екологічно чистий спосіб. Якщо застосовувати звичайні методи, то комахи вмирають, але і на стан лози це теж впливає», — розповів один з працівників ферми.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою