На Житомирщині пройшов Усеукраїнський фестиваль льону

29 серпня 2016 102 0
Відбувся Всеукраїнський фестиваль льону
oda.zt.gov.uaВідбувся Всеукраїнський фестиваль льону

У с. Стремигород Коростенського району (Житомирська область) 27 серпня відбувся Всеукраїнський фестиваль льону, пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Свято розпочалось спеціальним театралізованим дійством від акторів та режисеру Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги.

«Сьогоднішній фестиваль проходить на базі підприємства «Зоря», керівником якого є Ірина Костюшко. Під її керівництвом вже цього року під урожай льону олійного посіяно 3 тис. га, що у 2 рази більше проти показника минулого року. І напередодні свята підприємців я маю нагоду подякувати Ірині Вікторівні за її внесок у розвиток як сільськогосподарського виробництва, так соціальної допомоги селу», — сказав виконувач обов’язків голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

Усі аграрії та науковці взяли участь у конференції, присвяченій темі льонарства. А для дітей та дорослих функціонували різні майданчики, виставки, ярмарки, майстер-класи.

«У рамках фестивалю гості мали змогу скуштувати традиційні страви з льону, подивитись на феєричні акробатичні трюки козаків на конях, насолодитись музикою від сучасних українських гуртів та показом колекції дизайнерського одягу з льону», — сказано у повідомленні.

Також додається, що організатори у майбутньому планують перетворити захід в один із найкращих щорічних фестивалів, який асоціюватимуть із Житомирщиною, та надати йому статус міжнародного.

Виконано за допомогою Disqus