На Харківщині встановили 6 блокпостів для локалізації АЧС

2 вересня 2016 45 0
На Харківщині локалізують перший випадок АЧС
kh.vgorode.uНа Харківщині локалізують перший випадок АЧС

Для локалізації африканської чуми свиней (АЧС) у Дергачах (Харківська область) встановлено 6 блок-постів з дезінфекційними бар'єрами, пише прес-служба Харківської обллдержадміністрації.

За словами заступника голови Харківської ОДА Марка Беккера, вже визначені межі епізоотичного осередку, зони захисту і нагляду. У районі встановлюються шість блок-постів, де будуть проходити дезінфекцію всі транспортні засоби, які перетинають цю територію. План ліквідації АЧС також передбачає обхід всіх домоволодінь у межах епізоотичного вогнища, виявлення свинячого поголів'я і його ліквідацію.

Читати по темі: Перший випадок АЧС зафіксовано на Харківщині

На думку Марка Беккера, заражених свиней, ймовірно, було завезено до Дергачівського району з сусідніх регіонів.

«Сьогодні в Україні склалася неблагополучна ситуація з вірусом АЧС: тільки за останній місяць зареєстровано 10 спалахів захворювання, в тому числі — у сусідніх областях — Запорізькій, Сумській, Полтавській. За останні три роки було виявлено дуже багато осередків захворювання. Нам у Харківській області вдавалося уникати цього за рахунок заходів профілактики — це і контроль за поголів'ям, і дотримання всіх інструкцій на підприємствах, і своєчасна вакцинація. Усі ці заходи будуть вживатися і надалі», — запевнив Марк Беккер.

Виконано за допомогою Disqus