Податки за фермерів готовий платити НІБУЛОН

7 вересня 2016 155 0
НІБУЛОН готовий заплатити податки за дрібних сільгоспвиробників
4vlada.comНІБУЛОН готовий заплатити податки за дрібних сільгоспвиробників

ТОВ СП «НІБУЛОН» вирішило розпочати масштабну роботу по залученню до співпраці фізичних осіб. Такий крок може стати одним з механізмів поліпшення умов роботи на зерновому ринку, недопущення його тінізації, а головне — ефективним способом наповнення місцевих бюджетів, дефіцит фінансування яких позбавляє села України будь-яких перспектив розвитку соціальної сфери та інфраструктури, повідомляє Еlevatorist.com, посилаючись на прес-службу компанії.

«Звичайно, ми розуміємо, що сплата податків ні в якому разі не повинна відлякувати фізичних осіб на шляху до легалізації їх бізнесу. Одноосібник не повинен працювати у збиток, а повинен отримувати належну винагороду за свою працю на землі, реалізуючи його плоди за вигідними і справедливими цінами. Тому ТОВ СП «НІБУЛОН» готове на взаємовигідних умовах працювати і займатися операціями придбання сільгосппродукції в одноосібників і пропонує вигідний варіант співпраці з ними», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, наведено наступний розрахунок цін для підприємств і господарств, які сплачують податок на додану вартість: 1) відняти ПДВ 3890 грн — 3890 грн/6 = 3241,67 грн (визначили ціну без ПДВ); 2) відняти ПДФО 3241,67 грн — 3241,67 грн * 18% = 2658,17 грн; 3) відняти військовий збір (ВЗ)2658,17 грн — 3241,67 грн * 1,5% = 2609,54 грн.

«Однак готівковий ринок пропонує одноосібнику ціну у 2700 грн/т. Вигідність легальної операції для фізичної особи тепер під питанням. Тому ТОВ СП «НІБУЛОН» пропонує іншу логіку розрахунку — відштовхуючись від реального ринку, ми спробуємо стати конкурентними і запропонуємо одноосібникам за зерно базисних кондицій, наприклад, 2730 грн/т, яку у підсумку і отримає фізична особа у вигляді чистого доходу», — пропонує «НІБУЛОН».

Компанія надасть для дрібних фермерів оплату податків з різниці між валовим і чистим доходом. Саме вона складе оплату ПДФО і ВЗ у 19,5%.

«НІБУЛОН» вказує на переваги для фізичних осіб від реалізації власної вирощеної сільгосппродукції фізичними особами у правовому полі:

• покупці зерна не тільки сплатять кошти за зерно фізичним особам — продавцям, але й сплатять до бюджету податок із доходів фізичних осіб, що у свою чергу піде на утримання інфраструктури на місцях, тобто туди, де мешкають вони самі та їхні рідні і близькі;

• підприємство-покупець складе в кінці кварталу звітність та відобразить у ній вказану операцію;

• фізичні особи в кінці року (за бажанням після кожного кварталу) отримають у покупця довідку про суми нарахованих доходів та утриманих і перерахованих податків, що дасть їм змогу скласти та подати за її даними декларацію про майновий стан і доходи, але сплачувати податок вже не потрібно, тому що покупець його сплатив у момент виплати доходу.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus