Герої України вимагають від влади почути аграріїв

7 вересня 2016 85 0
Герої України просять владу не «душити» аграріїв
yesmagazine.orgГерої України просять владу не «душити» аграріїв

Рада Героїв України в АПК та Почесна рада Аграрної партії України 6 вересня провели спільне засідання, на якому підготували відкрите звернення до вищого керівництва держави: Президента, спікера парламенту і прем’єр-міністра, повідомляє «Главком».

У листі ветерани аграрної галузі вимагають розпочати діалог з аграріями, негайно розглянути законопроект №3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгосптоваровиробників» та продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Відкритий лист підписали Герої України в АПК: Дмитро Моторний, Олександр Коросташов, Володимир Чернишенко, Іван Балюк, Петро Іващук, Тетяна Корост, Микола Васильченко, Петро Саблук. Від Почесної ради Аграрної партії підписались: Іван Демчак, Валентина Завалевська, Юрій Карасик, Юрій Лузан, Олексій Марченко, Дмитро Мельничук, Петро Мокляк, Григорій Сидоренко, Валерій Хаджиматов та Валентин Яковенко.

Обговорюючи звернення, учасники засідання наголошують, що система оподаткування АПК, що була ухвалена в 90-х роках і діяла до початку 2015 р., дала змогу Україні стати лідером з експорту зернових і олійних культур.

Читати по темі: Стала відома дата всеукраїнського страйку аграріїв

«Тоді, в умовах кризи і постійного бюджетного дефіциту, ми свідомо пішли на зменшення податкового тиску. Ми розуміли, що ставка оподаткування повинна бути посильною, щоб виробники могли платити», — зазначив екс-заступник міністра АПК Юрій Лузан.

За його словами, водночас, податок повинен стимулювати

«Сьогодні нас ніхто не слухає, бо ми розрізнені. Ми повинні йти на страйк усі разом і мати своє потужне політичне представництво. Тоді нас чутимуть», — говорить Дмитро Моторний.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus