Правду про захмарні ціни на гречку розкриють лише у 2017 р.

10 вересня 2016 90 0
Україна має можливість дізнатися причину феноменального росту цін на гречку тільки у 2017 р.
tyachivnews.in.uaУкраїна має можливість дізнатися причину феноменального росту цін на гречку тільки у 2017 р.

Україна має можливість дізнатися причину феноменального росту цін на гречку тільки у 2017 р., коли факти 2016 р. уже будуть мало актуальні, заявив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook депутат у Київській обласній раді Олексій Дорошенко.

«Нарешті як депутат Київської обласної ради отримав відповідь з Антимонопольного комітету з приводу гречки. Виявляється, у Комітеті працюють люди, які розбираються у ринковому ціноутворенні, оскільки більшу частину листа описували фактори, що впливають на ціну продуктів. І тільки одним абзацом, що ж зробив Антимонопольний комітет», — зазначив він.

За його словами, АМКУ направив 46 вимог про надання інформації найбільшим виробникам і переробникам крупи, торговельним мережам і постачальникам, а також у Фіскальну службу, Інспекцію сільського господарства і службу статистики. Поки отримано тільки 19 відповідей, тобто менше половини з очікуваних.

«У нас зараз збирається новий врожай гречки і ціна знижується по ряду причин, у тому числі, тому що Україна вперше почала завозити гречку з Європи. Якщо у 2017 р. буде дорожчати хліб, то ми дізнаємося, чому це сталося тільки у 2018 р. Таким чином, якщо на ринку утворюється якась картельна змова, то ми приречені бути статистами на бенкеті жадібності», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus