На Сумщині пройшов органічний бізнес-форум

12 вересня 2016 71 0
На Сумщині відбувся аграрний бізнес-форум «Органічне виробництво — повага до себе та своєї землі»
sm.gov.uaНа Сумщині відбувся аграрний бізнес-форум «Органічне виробництво — повага до себе та своєї землі»

На Сумщині відбувся аграрний бізнес-форум «Органічне виробництво — повага до себе та своєї землі», пише прес-служба Сумської облдержадмінітрації.

На форум завітали не лише сумські аграрії зі своєю продукцією, представники бізнесу й науки, а й іноземні гості, зокрема, керівник українсько-німецького проекту кооперації в органічному виробництві Joachim LENZ.

«Цей проект розрахований на три роки, увесь цей час я буду перебувати в Україні. На Сумщині і у Сумах я вперше. Дуже задоволений таким ярмарком, особливо тим, що тут багато різних виробників сільськогосподарської, а особливо органічної продукції. У вас є величезні перспективи в органічному землеробстві, тому я всіляко допомагатиму вам вивести цю галузь на якісно новий рівень», – розповів Joachim LENZ.

Однією із глобальних проблем людства є здорове харчування. Тому органічне виробництво, без хімікатів, ГМО, пестицидів, консервантів тощо — це те, що збереже навколишнє середовище та здоров’я людини. Про це говорили всі учасники форуму.

«Міністерство агропромислового розвитку розробило програму з підтримки на всеукраїнському рівні органічного землеробства. На рівні області в нашій програмі розвитку АПК та сільських територій теж закладена підтримка цьому виду виробництва. Ми зібрали форум, щоби надати енергію цьому руху. Я вдячний Сумській торгово-промисловій палаті за ідею, СНАУ за підтримку. Зі свого боку ми долучилися до форуму і запросили максимальну кількість виробників органічної і якісної вітчизняної продукції», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора.

За словами президента Сумської торгово-промислової палати Костянтина Макаренка, аграрний форум стане поштовхом до розвитку органічного виробництва на Сумщині.

Виконано за допомогою Disqus