Аграріїв Одещини навчали діагностувати небезпечну хворобу ВРХ

14 вересня 2016 36 0
 Україна може втратити 40-70% промислового стада у господарствах
tatarmilk.ru Україна може втратити 40-70% промислового стада у господарствах

Сьогодні, 14 вересня, в Одесі пройшли чергові семінари щодо попередження хвороби заразного вузликового дерматиту (нодулярний дерматит), які проводять Асоціація виробників молока та Всеукраїнська аграрна рада за підтримки Держпродспоживслужби України.

У рамках проекту «СТОП ЗВД!» лікарі ветеринарної медицини розповідають аграріям та ветеринарам про попередження, заходи боротьби та наслідки «африканської чуми» корів.

Читати по темі: Нодулярний дерматит ВРХ: що робити українським фермерам?

«Це була уже четверта зустріч. Напередодні проводили подібні семінари на Харківщині, Чернігівщині та Сумах», — сказано у повідомленні.

Також додається, що захід відвідали представники господарств та ветеринари із Одеської області. Найбільше їх цікавили питання діагностики захворювання та заходи їх профілактики. Запрошені на семінар мають далі розповсюджувати інформацію у своїх регіонах.

«Наслідки від ЗВД для України можуть бути фатальними. Хвороба буквально підірве економіку країни. Для прикладу, Болгарія через нодулярний дерматит зазнала збитків понад €6,5 млн і повний стемпінг-аут у 217 фермах. Україна може втратити 40-70% промислового стада у господарствах, а в приватному секторі — до 10%. Тому Асоціація виробників молока продовжує проводити семінари, аби фермери, населення та ветеринарні лікарі могли діагностувати хворобу та вчасно зупинити її поширення», — заявив лікар ветеринарної медицини Асоціації виробників молока (АВМ) Ігор Присяжнюк.

Семінари щодо боротьби із ЗВД для аграріїв та ветеринарів АВМ буде проводити у кожній області України. Після 20 вересня навчання пройдуть на Херсонщині та Миколаївщині. Отримати детальнішу інформацію Ви можете за телефоном 067 440 85 88.

Виконано за допомогою Disqus