На Херсонщині представили успішний кооператив, створений у співпраці з ЄС

6 жовтня 2016 104 0
Кооператив взяв участь у спільному проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН
khoda.gov.uaКооператив взяв участь у спільному проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН

На Херсонщині у рамках стаді-туру «Розвиток сільських територій через обслуговуючу кооперацію» представникам молочних кооперативів з 8 областей України представили успішний в області кооператив «МарфушКа».

Про це повідомила керівник кооперативу Анна Куценко, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Кооператив «Марфуша», що займається заготівлею та переробкою молока, було створено у с. Новомиколаївка 2009 р. Нині він займає лідируючі позиції серед аналогічних переробних підприємств Скадовщини.

«У 2015 р. з метою розширення переробки молочної продукції і здійснення її пакування у відповідності до світових стандартів, з перспективою її експорту до Європейського Союзу, був створений кооператив «МарфушКа». Цьогоріч цей кооператив взяв участь у спільному проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III». Завдяки цій співпраці було придбано необхідне обладнання для переробки молока у сири», — зазначила Анна Куценко.

Вона також наголосила на тому, що співпраця з Програмою розвитку ООН дає кооперативам можливість розвиватись і висловила переконання у необхідності розширення участі українських підприємств у проектах Європейського Союзу і Програми розвитку ООН.

Виконано за допомогою Disqus