Інформація про виробництво комбайнів CLAAS у Херсоні виявилася неправдивою

6 жовтня 2016 111 0
Комбайн CLAAS Tucano в полі
static.wixstatic.comКомбайн CLAAS Tucano в полі

Інформація про те, що комбайни CLAAS Tucano будуть збирати на Херсонському машзаводі, імовірно є «фейковою».

Про це у коментарі для Traktorist.ua повідомив керівник «Бюро технологічних консультацій» Олег Приходько.

За словами експерта, на це вказує кілька факторів. Наприклад, Олега Приходько дивує занизька анонсована ціна таких комбайнів.

«Не думаю, що CLAAS готовий віддавати комбайни за 2 млн грн. Ця цифра — нереальна. Навіть їх комбайни найменшого класу Tucano чи Medion реально не можуть стільки коштувати. За ці гроші можна купити тільки маленький китайський комбайн», — говорить експерт.

Олег Приходько вважає, що таке виробництво не може бути вигідним у нашій державі, оскільки у нашому законодавстві, на відміну від деяких інших країн, не передбачена компенсація ПДВ чи відшкодування вартості машин, вироблених на території України.

Окрім того, на думку експерта, в Україні дуже важко налагодити повноцінне виробництво комбайнів такого типу.

«Збір комбайнів у тому вигляді, в якому нам його пропонують деякі іноземні інвестори, — це прикручування коліс та установка акумулятора. Тобто встановлюють лише ті блоки, які не потребують електронного та гідравлічного регулювання. Я навіть не назвав би це збором. Якщо говорити про повноцінне виробництво, то сама лінія фарбування сучасних комбайнів може сягати 1,5 км у довжину», — підсумував експерт.

Редакція Traktorist.ua продовжує чекати відповіді генерального директора ХМЗ, оскільки кілька джерел на заводі ані спростувати, ані підтвердити факт виготовлення херсонського комбайну CLAAS не змогли.

Виконано за допомогою Disqus