Фермери Житомирщини можуть скористатися підтримкою за 4 напрямками

7 жовтня 2016 113 0
Фермери Житомирщини можуть скористатися підтримкою з обласного бюджету
panna.orgФермери Житомирщини можуть скористатися підтримкою з обласного бюджету

На Житомирщині затверджено програму, в якій передбачається підтримка фермерських господарств за рахунок коштів обласного бюджету у 2016-2020 р.р., пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Відповідно до Програми, фермери можуть скористатися підтримкою з обласного бюджету по наступних напрямах:

— за посів гречки – із розрахунку 300 грн за 1 га посіву;

— за вирощування льону-довгунцю та льону олійного із розрахунку 2 тис. грн за 1 га;

— на часткове відшкодування вартості (50%) придбання сертифіката відповідності виробництва органічної продукції та часткове відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу (20%);

— кредитування індивідуального житлового будівництва на селі: за програмою «Власний дім», фермери можуть скористатись пільговим кредитом для будівництва житла та облаштування домашнього господарства.

Також додається, що на початок вересня у Житомирській області зареєстровано 1 тис. фермерських господарств. З них 769 здійснюють господарську діяльність. Найбільша кількість їх сконцентровано в Ружинському – 110, Житомирському – 81, Попільнянському – 78, Андрушівському – 75, Бердичівському – 67 та Коростишівському – 54. Найменше фермерських господарств в Народицькому – 4, Овруцькому – 11 та Лугинському – 13 – районах.

«У структурі суб’єктів підприємницької діяльності фермерські господарства займають 1,1%», — йдеться у повідомленні.

Фермерські господарства ведуть переважно дрібнотоварне виробництво, більшість з них займаються виробництвом рослинницької продукції та спеціалізуються на вирощуванні зернових, технічних, картоплі, овочів та кормових культур. Виробничий напрям господарювання фермери визначають, враховуючи наявні власні матеріально-технічні та фінансові можливості.

«Під урожай 2016 р. фермерами області посіяні культури на площі 58,6 тис. га», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus