Фермери ініціювали будівництво найбільшого біогазового заводу у Данії

11 жовтня 2016 19 0
Завод буде забезпечувати кооператив фермерів
agrarheute.comЗавод буде забезпечувати кооператив фермерів

У Данії побудували найбільший у країні біогазовий завод, який буде забезпечувати об'єднання аграріїв з 86 фермерів, повідомляє aggeek.

Новий біогазовий завод відкрили у кінці вересня. Він був побудований силами компаній E.ON і Sønderjysk Біогаз Invest (SBI) і буде переробляти на рік 540 тис. т гною, соломи та інших органічних субстанцій, виробляючи при цьому 21 млн кубометрів газу. Цього об'єму достатньо для забезпечення енергією 15 тис. домогосподарств.

А все почалося ще у 2009 р, коли місцеві фермери об'єдналися у кооператив. До нього увійшло 86 фермерів з області Südjütland. Об'єднання вже тоді мало перед собою мету побудувати найбільшу в країні установку по виробництву біогазу. Для цього кооператив звернувся до енергетичної компанії E.ON, після чого було створено спільне підприємство і покладено початок проектних робіт.

Тепер же ці фермери стануть основними постачальниками сировини для біогазової установки. Сам кооператив і фермери, що входять до нього, знаходяться у радіусі 18 км навколо побудованої станції.

Тепер разом з біогазовою установкою Sønderjysk Biogas, на E.ON буде припадати п'ята частина усього виробленого у Данії біогазу.

Виконано за допомогою Disqus