Інноваційні рішення для фермерів від молодих винахідників представили на Sikorsky Challenge

13 жовтня 2016 98 0
Конкурс аграрних стартапів Agro Challenge
kurkul.comКонкурс аграрних стартапів Agro Challenge

Сьогодні в рамках фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2016 на базі національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» проходить конкурс аграрних стартапів Sikorsky Challenge.

Це бізнес-акселератор інноваційних ідей, який зібрав 61 заявку з усієї України.

Всі вони одержали гранти та пройшли навчання, отримали супровід менторів та підготовку до пітчингу у фіналі перед інвесторами та журі.

«Сьогодні представлено багато цікавих думок від молоді. Це ІТ-рішення в напрямку ідентифікації рослин, гарні ідеї про диференційоване внесення рідин, хороший проект про «розумні теплиці». Цікаво, що у більшості винахідників немає ніякого відношення до аграрної справи, тож їх погляд на речі, давно відомі та зрозумілі фермерам, зовсім інший і вони пропонують багато цікавих ідей», — відзначив виконавчий директор холдингу Human Transparency Innovations (HTI) Олександр Матюшок.

Стартапи покликані вирішити актуальні технологічні завдання в агро-бізнесі, посприяти впровадженню більшої кількості інновацій в АПК та імпортозаміщенню сучасних технологій. Нині стартапи оцінює міжнародне журі. Переможців, які отримають гранти на розвиток своїх стартапів, буде оголошено у п’ятницю, 14 жовтня.

Дарина Козоріз, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus