Білоруський Агророзквіт вироблятиме добрива в Україні

18 жовтня 2016 175 0
Білоруська калійна компанія відкрила дочірнє підприємство в Україні
posevnaya.comБілоруська калійна компанія відкрила дочірнє підприємство в Україні

Білоруська калійна компанія (БКК) розширила свою присутність в Україні: у жовтні тут розпочало роботу ТОВ «Агророзквіт» — дочірнє торгове підприємство БКК, повідомляє «Інтерфакс-Ураїна».

«Рішення про створення цього підприємства відповідає сучасним тенденціям ринку, а основним завданням ТОВ «Агророзквіт» є максимальне охоплення українського калійного ринку, наближення компанії до кінцевих споживачів калійних добрив», — йдеться в повідомленні на сайті БКК.

У ньому наголошується, що Україна з її розвиненим сільським господарством «є значущим ринком мінеральних добрив, а зручна логістика дозволяє доставляти продукцію з Білорусі в Україну в найкоротші терміни».

Нову компанію очолив один з провідних фахівців БКК в області продажів Дмитро Харитончик, що володіє «великим досвідом експортних поставок калійних добрив, в тому числі і в Україні», і добре знайомий з особливостями і споживчими перевагами цього перспективного ринку.

«БКК робить ще один крок вперед, прагнучи відповідати реальним потребам кінцевих споживачів калію, вийти на рівень фермерів і агрохолдингів. Географічна близькість України, великі перспективи розвитку сільськогосподарського сектора цієї країни, хороші добросусідські відносини з Білоруссю — все це створює потенціал для активного споживання білоруських калійних добрив», — наводить прес-служба БКК слова Дмитра Харитончика.

Згідно з даними в держреєстрі України, ТОВ «Агророзквіт» (Київ) з ​​статутним капіталом 300 тис. грн було зареєстровано на початку липня цього року, а Дмитро Хариточник очолив його з 10 жовтня.

Власниками компанії є державне ВАТ «БКК» (Мінськ) — 60% і Agrofertrans Limited (Бромлі, Великобританія) — 40%, бенефіціаром якої зазначений громадянин Швейцарії Людовик Шарль Жан Вербіст.

Виконано за допомогою Disqus