Україна та Білорусь розширюватимуть кооперації в аграрній галузі

14 листопада 2016 57 0
Сторони вирішили приділяти особливу увагу всебічній взаємодії у аграрній сфері
ZN.uaСторони вирішили приділяти особливу увагу всебічній взаємодії у аграрній сфері

На цьому тижні відбулося 24-те засідання Міжурядової білорусько-української комісії з питань торгово-економічного співробітництва. Про це заявила заступник міністра аграрної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

У рамках роботи комісії, сторони домовилися нарощувати експортно-імпортний потенціал у торгівлі аграрною продукцією, а також зосередитися на коопераційних проектах у сфері сільського господарства.

«Розвиток двосторонніх торгово-економічних відносин в аграрному секторі має стратегічне значення для України та Республіки Білорусь. Уже сьогодні ми спостерігаємо, що товарообіг між нашими країнами за 9 місяців цього року зріс на $ 9,2 млн, порівняно з відповідним періодом минулого. Але завдяки домовленостям, що були прийняті на державному та урядовому рівнях, ми, я сподіваюсь, зможемо значно збільшити показники двосторонніх торгово-економічних відношень у аграрному секторі»,- розповіла заступник Міністра з питань європейської інтеграції.

Ольга Трофімцева також додала, що за результатами зустрічі білорусько-української комісії, сторони вирішили приділяти особливу увагу всебічній взаємодії у декількох сферах. Це ветеринарний та фітосанітарний нагляд, насінництво, тваринництво, сільськогосподарська мікробіологія, рибництво та науково-дослідницька співпраця. Також, значна увага буде приділятися технічним проектам співпраці у галузі сільськогосподарського будування, насінництва та меліорації.

Виконано за допомогою Disqus