В Україні вироблено 1 млн т цукру

1 листопада 2016 84 0
Виробники все ж зуміли наростити обсяги виробництва цукру
kurkul.comВиробники все ж зуміли наростити обсяги виробництва цукру

В Україні станом на 31 жовтня виготовлено 1,04 млн т цукру з 7,10 млн т цукрового буряку, пише прес-служба «Укрцукру».

Попри несприятливі погодні умови, що склались в серпні, вересні — надмірна посуха, за якою слідували затяжні дощі, виробники все ж зуміли наростити обсяги виробництва цукру.

Читати по темі: АгроЕкспедиція. День 5. Полтавська та Харківська області: Фінал солодкого кроп-туру

«Станом на аналогічний період минулого року ми мали 774,5 тис. т цукру. Також змінились і якісні показники: зріс вихід цукру на 0,3%, що свідчить про те, що виробники удосконалюють систему виробництва та модернізують потужності», — відзначає керівник аналітичного відділу «Укрцукор» Руслана Бутило.

Те, що сезон цукроваріння протікає стабільно відзначають також і виробники.

«Цьогоріч дуже дощило і ми перший місяць свого виробництва не могли працювати на повну потужність. Забирали цукровий буряк, фактично, «з-під коліс» — різали 3300-3500 т. Наразі ж, запускаємо другу дифузію і плануємо збільшувати потужності», — коментує генеральний директор ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані» Володимир Палієнко.

За його словами, вони у цьому сезоні засіяли 4,2 тис. га і близько 2 тис. га їм сіють фермери, планують переробити 400 тис. т цукрового буряку.

«Стосовно планів на наступний рік – будемо збільшувати посівні площі та нарощувати виробництво, адже кон’юнктура ринку сприятлива, тому в наступному сезоні орієнтуємося переробити 600 тис. т цукрового буряку», — доповнив Володимир Палієнко.

Виконано за допомогою Disqus