Права оренди 5 тис. га земель продадуть на Полтавщині

3 листопада 2016 70 0
На Полтавщині продадуть права оренди 238 земельних ділянок
pixabay.comНа Полтавщині продадуть права оренди 238 земельних ділянок

На Полтавщині сформували перелік із 238 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Вони призначені для продажу прав оренди на них на земельних торгах, пише прес-служба Полтавської облдержадмінстрації.

Загальна площа земель становить 4,9 тис. га. На земельних аукціонах бажаючим запропонують взяти ділянки в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на термін 7 років.

«Переглянути перелік всіх земельних ділянок Полтавщини, права оренди на які виставлені на земельні торги, можливо за посиланням torgy.land.gov.ua/auction/», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що з початку року на конкурентних засадах вже передали в оренду 36 земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Їх загальна площа становить 435,25 га.

«Стартовий розмір орендної плати на землі був визначений на рівні 739,52 тис. грн. За підсумками торгів кінцева вартість оренди склала 1321,47 тис. грн. Завдяки проведеним торгам та відкритій конкуренції між інвесторами до місцевих бюджетів щороку додатково надходитиме більше 580 тис. грн від орендної плати за користування земельними наділами. Найбільше ділянок передали в оренду через проведення земельних торгів на території Глобинського та Козельщинського районів області», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus