Україна та Білорусь разом нарощуватимуть потенціал АПК

27 липня 2015 82 0
Україна та Білорусь разом нарощуватимуть потенціал АПК
Вusiness.uaУкраїна та Білорусь разом нарощуватимуть потенціал АПК

На пленарному засіданні 23-ї Міжурядової українсько-білоруської спільної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва був підписаний Протокол, окрема частина якого стосується співпраці між країнами у сфері агропромислового комплексу, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, сторони відмітили розвиток співробітництва у аграрному секторі та домовилися нарощувати експортно-імпортний потенціал у торгівлі продукцією агропромислового комплексу.

«Наразі білоруські партнери хочуть постачати до України вантажівки, трактори, іншу техніку сільськогосподарського призначення. Пропозиція України полягає у тому, щоб частина обсягу збиралася та виготовлялася тут», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Білоруська сторона наголосила на прогресі у вирішенні ряду питань щодо проведення інспекцій підприємств Республіки Білорусь, що випускають м’ясомолочну продукцію, спеціалістами Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та висловили сподівання на подальшу конструктивну співпрацю у цьому напрямі.

«Надалі ми продовжуватимемо приділяти особливу увагу всебічній взаємодії у сферах ветеринарного та фітосанітарного нагляду, рослинництва та насінництва, а також науково-дослідницькому та регіональному співробітництву із Білоруссю», — сказав Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus