Аграрний комітет ВРУ пропонує надати фермерам статус юридичних осіб

28 лютого 2015 45 0
Аграрний комітет ВРУ пропонує надати фермерам статус юридичних осіб

Комітет з питань аграрної політики і земельних відносин порекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України відносно стимулювання створення і діяльності родинних фермерських господарств. Про це йдеться в повідомленні інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

Проектом (№1599) передбачається внесення змін і доповнень до законів «Про фермерське господарство» і «Про особисте селянське господарство» з метою створення правових, економічних і соціальних передумов трансформації особистих селянських господарств в родинні фермерські господарства з набуттям статусу юридичної особи або фізичного особи-підприємця — виробника сільськогосподарської продукції.

Це забезпечить їм повноцінну участь в аграрному ринку і підсилить соціальний захист членів таких господарств, стимулюватиме створення на їх основі життєздатної системи сільськогосподарської обслуговуючої кооперації і подальше забезпечення комплексного розвитку малих форм господарювання в сільській місцевості.

«Документом пропонується забезпечити спрощений порядок трансформації особистих селянських господарств в родинні фермерські господарства, спрощення реєстрації та організації їх господарської діяльності, спрощення процедури здобуття дозвільних документів», — сказано у повідомленні.

Ухвалення законопроекту сприятиме усуненню наявних податкових перешкод, які зараз мають місце при реалізації продукції, вирощеної селянськими господарствами, і сприятиме виводу з тіні значного сегменту сільськогосподарської продукції.

Виконано за допомогою Disqus