На Черкащині запрацював Центр розвитку кооперативів

28 листопада 2016 71 0
Проект коштує понад €617 тис.
ck-oda.gov.uaПроект коштує понад €617 тис.

Центр розвитку багатофункціональних кооперативів запрацював на Черкащині, пише прес-служба Черкаської ОДА.

Цей проект унікальний для країни. Він став можливими завдяки підтримці Європейського Союзу. Ще з минулого року в області впроваджують проект «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів». Його співфінансує Європейський Союз у межах грантової програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Черкащина виборола це право серед 300 заявників.

«Нововідкритий центр виконуватиме низку функцій. Тут розводитимуть племінне поголів’я кролів для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Окрім того, центр надаватиме всілякий супровід їхньої господарської діяльності. Загалом проект вартує понад €617 тис., майже 80% – кошти ЄС, решта – з обласного бюджету. Тому я дякую нашим європейським партнерам, що повірили в нас і дали старт такому важливому для Черкащини проекту, обласній раді. Також вдячний усім, хто долучається до його реалізації», — зазначив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Проект ще не завершено. Він діятиме до липня 2017 р. Тепер куратори ставлять перед собою мету – максимально підтримувати новостворені кооперативи.

«По завершенню проекту хочемо на базі цього комунального підприємства створити сервісний центр із обслуговування кооперативів. Також плануємо пілотний проект. Зокрема, обрати територію з найбільшою концентрацією кооперативів і найкращою ресурсною базою для формування виробничого кластера. А потім поширюватимемо успішний досвід по області», — зауважує Юрій Ткаченко.

За його словами, що починаючи цей проект, було поставлено амбітну ціль – зменшення рівня безробіття на селі завдяки створенню щонайменше 50 сільськогосподарських обслуговувальних кооперативів.

«Лишилося ще 2 до цієї мети», — сказав очільник області.

Також додав, що більшість створених кооперативів займаються кролівництвом. Водночас 7 – із сушіння фруктів, ще 3 – з вирощування плодово-ягідних культур. У межах проекту члени ініціативних груп пройшли потрібне навчання. Також кооперативи отримують матеріально-технічну підтримку.

Виконано за допомогою Disqus