Сорго гарантує стійкість зернового ринку України — Коломієць

4 грудня 2016 48 0
Сорго для України є надзвичайно необхідною культурою
kurkul.comСорго для України є надзвичайно необхідною культурою

Сорго для України є надзвичайно необхідною культурою, котра гарантує стійкість зернового ринку України.

Про це в інтерв'ю Kurkul.com розповів заступник генерального директора науково-виробничого товариства «УКРСОРГО» Володимир Коломієць.

За його словами, площі під сорго постійно змінюються. Найбільший показник був у 2007 р. — 270 тис. га. Але потім відбувся певний спад. Цього року сорго посіяли на території у 90 тис. га, переважно на півдні.

Читати по темі: Володимир Коломієць: сорго може скласти конкуренцію кукурудзі

«Але нашими зусиллями ми його розповсюджуємо і в лісостеповій зоні — це Полтавська область, північ Харківської, Сумської, південь Чернігівської області, в Черкаській, Київській та Вінницькій областях», — зазначив він.

За його словами, сорго в Україні відоме достатньо давно, принаймні останні 100 років, але переважно у південних областях, бо ця культура надзвичайно посухостійка. Там, де вже нічого не росте, сорго може вистояти і давати врожай. Можливо, не дуже високий, але він забезпечить потреби і людей, і тварин.

«Але завдяки сучасній селекції та генетиці вже створені гібриди сорго, які можуть висіватися не тільки в степовій, а й в лісостеповій зоні. Це має свої переваги, тому що в лісостеповій зоні з дощами та снігом випадає набагато більше вологи, тому там сорго може давати високі врожаї на рівні кукурудзи — 10 т/га зерна», — підсумував Володимир Коломієць.

Виконано за допомогою Disqus