Держава отримала 1 млрд збитків через махінації з відшкодуванням спецрежиму — ДФСУ

6 грудня 2016 60 0
Сільгосппідприємства ухилилися від сплати 1 млрд грн податків
ipukr.comСільгосппідприємства ухилилися від сплати 1 млрд грн податків

У аграрному секторі зберігається негативна тенденція використання сільськогосподарських підприємств в схемах ухилення від оподаткування, штучного формування податкового кредиту та негативного значення податку на додану вартість.

Про це під час прес-конференції заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, пише прес-служба ДФСУ.

За його словами, на цьому секторі, де десятиліттями діє система корупції і хабарництва на усіх рівнях, було зосереджено особливу увагу податкової міліції в цьому році.

«Впродовж 2016 р. розпочато 84 досудових розслідування, пов'язані із неправомірним використанням сільськогосподарськими підприємствами пільг під час нарахування ПДВ, сума встановлених збитків за вказаною категорією кримінальних проваджень складає більше 1 млрд грн», — зауважив Сергій Білан.

Він наголосив, що штучно сформований податковий кредит з ПДВ надалі використовується експортерами або реалізується в адресу транзитно-конвертаційних груп шляхом оформлення безтоварних операцій, що створює передумови для зменшення прибуткової частини бюджету і завдає значних економічних збитків державі.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus