Кількість фермерів у галузі виноробства зросте — НААН

7 грудня 2016 77 0
Володимир Хареба, академік НААН, доктор сільськогосподарських наук
AgroPolit.comВолодимир Хареба, академік НААН, доктор сільськогосподарських наук

Через скасування ліцензії на оптову торгівлю вином однозначно збільшиться кількість фермерів, задіяних у виноробному господарстві.

Про це в інтерв’ю AgroPolit.com повідомив академік НААН, доктор сільськогосподарських наук Володимир Хареба.

Нагадаємо, що у вересні парламент проголосував за закон №2739 «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за ліцензії та акцизного збору на виробництво спиртів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», яким скасував обов’язкову ліцензію на оптову торгівлю винопродукцією, виготовленою з власного виноматеріалу. Закон має спростити вихід на ринок малих і середніх виробників вин та пожвавити виноробство в Україні.

За його словами, загалом суттєво зросла частка малих підприємств. Прийняття цього закону є важливим кроком для України, як виноградарсько-виноробної країни, бо дозволить: підвищити якість вина; збільшити об’єми виробництва малих компаній; створити нові робочі місця.

«Слід відзначити, що робота, проведена міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим, за останній рік привела до таких істотних змін (змінено понад 30% змісту Закону, що й стало підставою для пропозиції – змінити назву Закону). Відтепер, якщо будуть прийняті ці зміни, він буде називатися «Про виноград та виноробну продукцію», — зазначив він.

Також додав, що наступний законодавчий крок – спростити процедуру отримання ліцензії для виробництва вина. Зараз претендентам на цей вид діяльності потрібно оформити понад 30 дозвільних документів, що затримує процедуру на місяці, а то й роки.

Виконано за допомогою Disqus