Саакашвілі та Слободяник вивчали проблеми полтавських фермерів

14 грудня 2016 72 0
Полтавські фермери озвучили свої проблеми Аграрній платформі «Руху нових сил»
Agronews.uaПолтавські фермери озвучили свої проблеми Аграрній платформі «Руху нових сил»

Голова політичної партії «Рух нових сил», у рамках якої створена Аграрна платформа для захисту інтересів фермерів та українського села, Михайло Саакашвілі 13 грудня разом з Іваном Слободяником відвідали Полтавщину, де місцеві фермери озвучили свої основні проблеми, повідомляє Agronews.ua.

«У Полтавській області ми цілий день провели з фермерами, і всі говорять одне і те саме: з кожним роком нові урядові регуляції ускладнюють життя, а агрохолдинги, один з яких належить Президенту, витісняють середній клас українського села і монополізують все в руках земельних латифундистів і олігархів. Це справжня змова зі знищення фермерства і села, і ми терміново повинні об'єднатися, щоб повністю змінити правила гри», — написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Михайло Саакашвілі.

За словами Івана Слободяника, в рамках візиту на Полтавщину вдалося також відвідати найстарішу в області сільську школу.

«Виникає питання: де гроші від видобутку газу на Полтавщині? 70% видобутку України. Полтавщина — це українські Емірати чи Кувейт, а дороги і рівень життя як кругом у країні… Зараз усі платежі від ренти газу і нафти йдуть в держбюджет. Є законпроект, щоб 5% лишалося громаді, але, на мою думку, це має бути мінімум 20%», — зазначив він.

Нагадаємо, 13 грудня генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник заявив про свою відставку у зв'язку з відсутністю реальних кроків допомоги аграріям та приєднався до «Руху нових сил».

Виконано за допомогою Disqus